În acest articol, vă vom spune pas cu pas cum să vă începeți afacerea online și vă vom oferi linkuri către materiale utile care vă vor ajuta să vă organizați totul în mod corespunzător.
Dacă doriți să vă începeți propria afacere, cea mai bună soluție este să vă deschideți un magazin online. La sfârșitul anului 2023, aproximativ 70% dintre cetățenii moldoveni foloseau în mod activ internetul. Dintre aceștia, aproximativ 30% făceau achiziții online. Ponderea acestora din urmă este în continuă creștere, ceea ce creează condiții pentru dezvoltarea accelerată a pieței de comerț electronic din țară. Din articolul nostru veți afla cum să vă începeți propria afacere pe internet.
Cum să deschizi o afacere pe internet. Recomandări practice
Înainte de a începe o afacere, ar trebui să înțelegeți că un magazin online nu este un venit pasiv, ci un loc de muncă cu drepturi depline căruia trebuie să îi dedicați mult timp. Pentru a reuși, trebuie să te pregătești teoretic și să cunoști toate etapele lansării, astfel încât să nu ai surprize. Cartum a studiat bine nevoile antreprenorilor și particularitățile de a face afaceri pe internet. Vă sfătuim să citiți recomandările noastre pentru a afla cum să vă deschideți propriul magazin online în Moldova.
Căutarea unei idei
Mai întâi trebuie să vă decideți asupra produselor pe care le veți vinde. Există multe nișe atractive pe piață, oricare dintre ele poate aduce profit. Alegerea depinde de preferințele dvs. și de capacitatea financiară pentru investiții. Dar acest lucru nu înseamnă că puteți alege orice nișă și puteți începe să vindeți. Ceea ce trebuie făcut este să cercetați piața și să aflați nivelul de concurență și cererea pentru diferite categorii de bunuri, iar apoi să alegeți ce să vindeți online.
Găsirea unui furnizor
După ce ați ales produsele, trebuie să găsiți un furnizor. Calitatea produselor și fiabilitatea aprovizionării depind de alegerea furnizorului. Trebuie să vă asigurați că produsele pe care le veți achiziționa vă vor satisface viitorii clienți. La fel de important este și prețul de achiziție al bunurilor, deoarece de acesta depinde politica de prețuri a magazinului. Dacă intenționați să aveți o gamă largă de produse, este posibil să existe mai mulți furnizori. Cum să căutați un furnizor și care sunt criteriile de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un viitor partener, veți afla din materialul nostru.
Dropshipping-ul poate fi un aspect important atunci când alegeți un furnizor. Aceasta este o opțiune excelentă pentru antreprenorii aflați la început de drum, deoarece vă permite să nu închiriați un depozit și să trimiteți mărfurile de la furnizor direct la cumpărător. Mulți vânzători continuă să lucreze pe sistemul dropshipping chiar și după ce au dobândit experiență.
Planul de afaceri
Un plan de afaceri este o foaie de parcurs pentru un magazin online, care stabilește poziția inițială a afacerii și etapele de dezvoltare a acesteia. În acest document se vor preciza caracteristicile magazinului, starea pieței, nivelul concurenței, intențiile dumneavoastră etc. În viitor, puteți folosi planul pentru a vă prezenta afacerea în fața investitorilor sau a partenerilor. Pentru a crea un plan de afaceri în toată regula pentru un magazin online, citiți articolul nostru.
Platforma pentru site
Pentru a vă putea dezvolta afacerea, trebuie să alegeți o platformă de magazin online care să fie convenabilă pentru proprietar și pentru clienți. Atunci când aveți un site de calitate, nu vă veți mai pune problema cum să vă prezentați afacerea pe internet, pentru că acesta va deveni cartea dumneavoastră de vizită. Atunci când oamenii ajung pe un site web ușor de utilizat, cu un design bun și un set de caracteristici excelente, vor avea imediat o impresie pozitivă despre afacerea dvs. Având în vedere acest lucru, platforma ar trebui să ofere:
-
un început ușor;
-
un cost acceptabil al site-ului;
-
suport tehnic;
-
un set mare de caracteristici;
-
spațiu pentru dezvoltarea afacerii.
Toate acestea le puteți obține prin crearea unui magazin online pe Cartum. Vă vom oferi un site rapid, cu o versiune mobilă separată, multe integrări utile, asistență în timp util și alte caracteristici.
Înregistrarea legală a afacerii
Pentru a evita problemele cu legea, recomandăm ca toți proprietarii de magazine online să facă afaceri în mod oficial. Cele mai frecvente forme de a face afaceri în Moldova sunt: ÎI (Întreprindere individuală) și SRL (Societate cu Raspundere Limitata). Înainte de a înregistra o afacere, consultați un avocat. Un specialist vă va explica toate subtilitățile înregistrării și va alege forma de activitate comercială ținând cont de amploarea și particularitățile afacerii dumneavoastră, precum și de planurile de viitor.
Promovarea afacerii pe Internet
Promovarea este un proces continuu și obligatoriu, de care depinde succesul afacerii dumneavoastră. În funcție de buget, abilități și preferințe, folosiți diferite metode de promovare. Iată o listă cu cele mai importante canale de atragere a clienților:
-
SEO;
-
publicitatea contextuală;
-
publicitatea direcționată;
-
pagini de magazin în rețelele sociale;
-
Youtube;
-
marketing de recomandare.
Nu este recomandabil să folosiți toate canalele în același timp, pentru că va necesita mult timp și bani. În etapa de pregătire a magazinului online pentru promovare, identificați două sau trei canale, în funcție de oportunitățile, sarcinile și obiectivele afacerii dumneavoastră. Țineți cont și de starea pieței, de portretul cumpărătorului, de rezultatele analizelor concurenților. Testați canalele selectate și dezvoltați-le doar pe cele care vă aduc cele mai bune rezultate. Citiți în articol mai multe despre modalitățile eficiente care vă vor ajuta să creșteți traficul magazinului online.
Sperăm că materialele noastre v-au fost utile și că vă veți deschide o afacere pe Internet, care vă va aduce plăcere și profit.