Magazin online Publicat: 29.04.2024

Cum să alegeți produse de trending pentru dropshipping

Produse în tendințe pentru dropshipping - cum să alegi cele mai bune produse pentru dropshipping - Cartum

Dropshippingul este o modalitate excelentă de a începe o afacere fără o investiție financiară semnificativă. Cu toate acestea, pentru a avea succes în comerțul online, trebuie să alegeți cu atenție o nișă și produsele pe care le vindeți. Cum să faceți acest lucru și ce să luați în considerare vă spunem în articol. De asemenea, vă oferim o selecție de produse populare pentru dropshipping în 2024.

Conținutul articolului
  1. Găsirea bunurilor pentru dropshipping: principalele criterii
  2. Cele 7 nișe populare pentru dropshipping
  3. Concluzie

Dropshippingul este un sistem de vânzare în care proprietarul unui magazin online acționează ca intermediar între furnizor și client. El preia comenzile, iar bunurile sunt trimise clienților direct din depozitul furnizorului.

Modelul dropshipping este perfect pentru cei care doresc să înceapă rapid o afacere cu o investiție minimă. Vânzătorul nu trebuie să cheltuiască bani pentru achiziționarea de bunuri, închirierea unui depozit și a unui birou. Principala sarcină a unui antreprenor este să atragă clienții în magazinul său online. 

Unul dintre aspectele cheie ale muncii de succes pe schema dropshipping este alegerea nișei și a bunurilor pentru vânzări. Acesta este primul și cel mai important pas, de care depinde profitabilitatea direcției de afaceri alese. Atunci când se formează sortimentul unui magazin online, este important să se găsească un echilibru între cerere și concurență și, de asemenea, să se ia în considerare marjele, sezonalitatea, numărul de furnizori din nișă care lucrează cu dropshipperii și alți factori.

Găsirea bunurilor pentru dropshipping: principalele criterii

Cererea de bunuri

Modelul dropshipping poate fi folosit pentru a vinde aproape orice fel de bunuri - de la haine sau produse cosmetice la materiale de construcții. Primul lucru care trebuie luat în considerare este nivelul cererii acestora pe piață. Vânzarea de bunuri solicitate facilitează atragerea clienților în magazinul online, deoarece utilizatorii le caută ei înșiși. Cel mai eficient mod de a analiza popularitatea este utilizarea instrumentelor de marketing. Printre metodele populare, rapide și în același timp eficiente pentru căutarea produselor în tendințe sunt utilizarea Google Trends și studierea piețelor online. Pentru a obține mai multe date pentru o evaluare obiectivă a cererii, este mai bine să combinați ambele metode. Să vedem mai detaliat cum funcționează acestea.

Google Trends. Un serviciu gratuit și ușor de utilizat care vă permite să vedeți ce este în trend în prezent și cum s-a schimbat popularitatea produselor de-a lungul timpului. Cu ajutorul Google Trends este convenabil să se evalueze nu numai cât de stabil este nivelul cererii pentru anumite produse, ci și să se urmărească sezonalitatea și popularitatea acestora în diferite regiuni. În plus, serviciul oferă statistici cu privire la interogări similare în tendințe. 

Google Trends
Dinamica popularității interogărilor de căutare în Google Trends pe parcursul anului 

Marketplace-uri. Pentru a evalua cererea de produse, ar fi indicat să selectați câteva marketplace-uri locale și internaționale populare. Definiți categoriile care vă interesează și sortați afișarea ofertelor în catalog în funcție de popularitate (numărul de comenzi). Acordați atenție ratingului, numărului de evaluări și comentariilor de la utilizatori. Produsele populare, de obicei, au multe recenzii. Unele marketplace-uri facilitează analiza. De exemplu, pe A1 puteți selecta separat secțiunea Top vânzări și puteți vedea ce are cea mai mare cerere.

analize folosind marketplace-uri
Secțiunea Top vânzări pe marketplace-ul A1

Atunci când selectați produse de top pentru dropshipping, puteți utiliza în plus instrumente specializate. Acestea vă permit să studiați rapid tendințele platformelor comerciale străine, care vor deveni un punct de referință pentru analiza mărfurilor de pe piața moldovenească. Cele mai multe dintre servicii sunt plătite, dar puteți alege unul care oferă o perioadă de testare gratuită. Top 5 instrumente populare pentru magazinele de dropshipping:

  • Asify;

  • Ecomhunt;

  • SaleHoo;

  • Dropship Spy;

  • Pexda.

Luați în considerare nu numai popularitatea produselor, ci și de cât timp sunt solicitate de utilizatori. Ar trebui să alegeți produse care au fost solicitate de mult timp sau care tocmai au devenit trending. Deși în vânzările dropshipping nu trebuie să vă faceți griji cu privire la stocarea mărfurilor, antreprenorul investește multe resurse în promovarea acestora. Cheltuirea de timp și bani pentru publicitatea unor produse care se demodează foarte repede poate fi neprofitabilă. 

Nivelul de concurență

După ce ați stabilit câteva nișe ca fiind prioritare pentru dvs., cercetați peisajul concurențial al acestora. O nișă populară nu poate fi gratuită, dar este important să alegeți una cu o concurență sănătoasă și fără suprasaturație. Cercetați magazinele online cu oferte similare. Evaluați cât de larg este sortimentul lor, dacă site-ul lor este ușor de utilizat, cum își promovează afacerea și ce fel de oferte atrag atenția utilizatorilor. 

Deoarece principalul venit al unui dropshipper este reprezentat de o marjă de profit asupra prețului de achiziție a bunurilor, asigurați-vă că analizați politica de prețuri a potențialilor concurenți. Țineți cont de acest parametru atunci când căutați furnizori, deoarece este important ca orice magazin online, indiferent de schema de vânzări aleasă, să aibă un cost competitiv al mărfurilor. Cum să căutați și să analizați concurenții, citiți în articolul nostru. 

Preferințele personale și cunoștințele în domeniu

Nu este doar mai interesant, ci și mai eficient să lucrezi cu un subiect care îți place. Deschiderea magazinului dvs. online și alegerea instrumentelor de promovare a acestuia reprezintă doar jumătate din bătălie. Trebuie să fiți capabili să dezvăluiți avantajele produselor, să le prezentați corect clienților și să le oferiți sfaturi complete dacă este necesar. 

Dacă înțelegeți o anumită nișă, veți putea nu numai să demonstrați expertiza magazinului dumneavoastră, ci și să înțelegeți mai bine nevoile, durerile, interesele publicului țintă — ce îi poate motiva să cumpere și ce, dimpotrivă, să le provoace îndoieli. De exemplu, dacă sunteți un pasionat de sport, cele mai bune produse pentru dropshipping pot fi accesoriile pentru fitness și antrenament în sala de sport sau nutriția specializată. Totuși, dacă nu aveți preferințe personale, concentrați-vă pe nișe în trend pe care ați fi interesat să le explorați treptat.

Marja de profit

Vânzătorul în sistemul de dropshipping câștigă din marja de profit pe care o stabilește între prețul de achiziție al produsului de la furnizor și prețul de vânzare. Marja de profit — diferența dintre prețul de vânzare și costul de achiziție al mărfurilor — este semnificativ diferită în diferite nișe, așa că merită să o luați în considerare.

Produsele cu o marjă mare sunt considerate cele de marcă, de lux și de sezon — bijuterii de aur, ceasuri, tehnologie și îmbrăcăminte de marcă premium, schiuri, snowboarduri, bărci etc. Marja scăzută este la produsele cu cerere zilnică - produse de curățenie, produse de igienă, produse pentru copii. Împreună cu aceasta, selecția articolelor scumpe este mai meticuloasă. Utilizatorii compară ofertele din diferite magazine și adesea aleg cel care oferă un preț mai mic sau o promoție avantajoasă. La achiziționarea produselor bugetare, consumatorii acordă mai puțină atenție diferenței de preț. De exemplu, este mai dificil să vinzi un smartphone scump decât o husă sau un sticlă de protecție pentru el.

Gândiți-vă la ceea ce va influența în principal profitul — volumele semnificative de comenzi pentru produsele mai accesibile cu o mică marjă de profit sau o marjă mare pentru produsele scumpe, care vor fi achiziționate mai rar. Este posibil să vindeți cu succes produse cu orice marjă de profit, dar în funcție de segmentul de preț al sortimentului, se aplică diferite abordări în promovarea produselor și comunicarea cu clienții.

Sezonieritatea

Luați în considerare factorii sezonieri. De exemplu, în vânzarea de accesorii, iarna sunt în tendință șaluri și mănuși, în timp ce vara sunt pălării și ochelari de soare. Adaptați gama de produse la sezon pentru a satisface nevoile clienților. Actualizați regulat catalogul magazinului online, adăugând oferte actuale. Fiți pregătit pentru schimbările în cerere cu ceva timp înainte — cu două-trei luni înainte ca un produs să devină o tendință. Astfel, puteți planifica mai atent activitățile de marketing și vă veți îmbunătăți competitivitatea în nișă. Sezonul diferitelor produse poate fi determinat folosind Google Trends.

Mărimea și materialul produselor

Potrivit statisticilor, costul ridicat al livrării este principala cauză a cumpărăturilor neterminate în magazinele online. Deoarece produsele sunt expediate din depozitul furnizorilor, nu puteți influența tariful de livrare pentru clienți. Cu cât coletul este mai greu și mai voluminos, cu atât mai scumpă va fi livrarea acestuia. Dacă politica de prețuri a competitorilor dvs. nu diferă semnificativ, dar aceștia oferă condiții de primire a comenzilor mai avantajoase, cum ar fi serviciile de curierat, puteți pierde un client. Înainte de a cum să alegeți bunuri pentru dropshipping, consultați listele de prețuri ale operatorilor poștali populare și analizați cum se modifică tariful în funcție de greutatea și dimensiunile coletului. Este mai bine să alegeți articole ușoare și nu foarte voluminoase.

De asemenea, țineți cont de materialul produselor. Vânzarea de produse fragile în modelul dropshipping este riscant. Nu puteți controla calitatea ambalării și transportului lor, dar sunteți responsabil pentru ca clientul să primească comanda fără defecte. Este vânzătorul, nu furnizorii, care rezolvă situațiile conflictuale, se ocupă de problema schimbului de produse sau de restituirea banilor, chiar și dacă problema nu este din cauza acțiunilor sale.

Condițiile furnizorilor

Pentru a finaliza alegerea bunurilor de vânzare, analizați dacă puteți găsi furnizori de încredere în nișa aleasă. Cele mai favorabile condiții sunt oferite de producători, dar companiile mari lucrează rar cu magazinele online pe modelul dropshipping. O opțiune bună este să găsiți un brand moldovenesc cu o mică producție internă, să studiați produsele și să aflați prețurile cu ridicata pentru mărfurile în tendințe.

De asemenea, vizați magazinele obișnuite de vânzare cu ridicata. Prețul de achiziție a mărfurilor va fi mai mare, dar aceștia sunt de obicei loiali vânzătorilor dropshipping. Nu vă limitați la o singură companie, contactați mai mulți furnizori, discutați condițiile de lucru și cereți să trimiteți un preț. Dacă este posibil, comandați mostre de bunuri pentru testare. În acest fel, veți putea evalua calitatea produselor, ambalajul, timpul de livrare. Astfel, veți înțelege mai bine ce vor primi clienții dumneavoastră. Citiți articolul nostru despre cum să alegeți un furnizor de încredere.

Cele 7 nișe populare pentru dropshipping

Ghidându-ne după principalele criterii de selecție a nișei, am identificat 7 categorii de produse în tendințe și profitabile pentru dropshipping.

  1. Textile de casă și obiecte de decor.

  2. Hainele.

  3. Accesorii Gadget.

  4. Produse pentru hobby-uri și creativitate.

  5. Produse pentru animale domestice.

  6. Echipament mic pentru îngrijire și frumusețe.

  7. Cosmetice.

Textile pentru casă și obiecte de decor

Această nișă are o gamă largă de produse fără o legătură distinctă cu sezonul sau tendințele. Ea include lenjeria de pat, prosoape, ceasuri și alte articole care sunt întotdeauna necesare în fiecare casă. Diversitatea permite să se formeze flexibil asortimentul. Puteți începe să lucrați în sistemul de dropshipping într-un segment îngust, de exemplu, să vindeți doar lenjeria de pat, plăpumi și perne decorative. Apoi, în timp, să-l extindeți treptat.

Produsele actuale în nișa textilelor pentru casă și a obiectelor de decor includ:

  • lenjerie de pat;

  • prosoape;

  • perne;

  • cuverturi și pleduri;

  • organizatoare pentru depozitarea lucrurilor;

  • difuzoare de aromă;

  • suporturi pentru lumânări și lumânări parfumate;

  • ceasuri;

  • decoruri de perete;

  • lămpi de birou, lampioane de noapte și alte produse. 

nișa bunurilor de uz casnic

Hainele

Datele de la Statista arată că hainele și încălțămintea sunt cel mai frecvent achiziționate online. Această nișă rămâne în cerere printre utilizatori de-a lungul multor ani. Competiția este, de asemenea, ridicată, dar având în vedere gama uriașă de produse, noile magazine online pot să se dezvolte cu succes în această direcție. Nu merită să vindeți toate categoriile. Este mai bine să vă concentrați pe câteva tipuri de îmbrăcăminte, cum ar fi hainele sport și piesele de bază în stil casual pentru femei. Astfel, veți concura cu un număr mai mic de magazine, dar totuși veți putea atrage o audiență destul de largă.

statistici Statista

Pentru a ocupa poziții de vârf, este foarte important să găsiți furnizori de încredere a căror marfă să fie de bună calitate și în trend. Înainte de a începe colaborarea, aflați dacă există actualizări sezoniere la timp, deoarece va trebui să umpleți catalogul site-ului în avans și să planificați campanii publicitare. Un avantaj pentru magazinele de dropshipping în această nișă este că ele se caracterizează printr-o marjă în medie între 60 și 100%, în funcție de material și brand.

Produsele actuale în nișa hainelor includ:

  • costume sportive;

  • hanorace și hanorace cu glugă ; 

  • pantaloni de sport;

  • tricouri;

  • cămăși;

  • blugi;

  • îmbrăcăminte pentru sport — topuri, tricouri, pantaloni scurți etc;

  • rochii;

  • fuste și alte bunuri.

Accesorii Gadget

Varietatea dispozitivelor crește în fiecare an, astfel încât accesoriile pentru calculatoare, laptopuri, smartphone-uri și alte echipamente reprezintă o nișă promițătoare pentru un magazin online. Acestea, de obicei, au o greutate minimă și sunt rezistente la deteriorare, ceea ce le face potrivite pentru vânzare prin dropshipping. Cu o promovare inteligentă și actualizări frecvente ale sortimentului, este ușor să vă construiți o bază de clienți fideli în această nișă. Mulți iubitori de gadget-uri rareori se limitează la un singur accesoriu și comandă periodic modele noi.

Produsele actuale în nișa accesoriilor pentru gadget-uri includ:

  • huse pentru smartphone-uri, tablete;

  • genți și husă pentru laptopuri;

  • suporturi pentru telefoane mobile;

  • folii și sticlă de protecție;

  • încărcătoare — de rețea și fără fir;

  • cabluri și adaptoare;

  • tastaturi și mouse-uri de calculator;

  • căști și alte produse.

gadget accesorii nișă

Produse pentru hobby-uri și creație

Produsele din această categorie nu se află în fruntea tendințelor, dar pot deveni foarte profitabile produse pentru magazinele de dropshipping. Principala caracteristică a acestei direcții este publicul țintă. Cumpărătorii de produse în această nișă sunt persoane cu pasiuni care de obicei nu economisesc la hobby-urile lor. Gândiți-vă la propunere unică de vânzare a magazinului online, asigurați-vă că oferiți un serviciu de clienți de calitate, implementați un program de loialitate pentru a motiva la achiziții repetate. Astfel, veți putea construi o bază de clienți fideli care vor comanda frecvent din magazinul dvs.

Produsele actuale în nișa articolelor pentru hobby-uri și creație includ:

  • caiete de schițe;

  • creioane, vopsele, șevaleturi etc.;

  • seturi de broderie;

  • unelte și materiale pentru tricotat;

  • picturi după numere;

  • organizatori de lucru cu acul;

  • seturi creative pentru copii și alte produse.

Produse pentru animale domestice

Proprietarii de animale domestice vor continua întotdeauna să cumpere bunătăți, repelenți, accesorii, jucării, indiferent de sezon și factorii externi, motiv pentru care această nișă este una dintre cele mai stabile. Un alt avantaj al acesteia este disponibilitatea furnizorilor cu o gamă largă de produse. La fel ca în cazul altor nișe în care există o varietate de categorii, nu este necesar să începeți vânzările de dropshipping pentru toate produsele actuale pentru animale domestice. De exemplu, vă puteți concentra pe accesorii, jucării, paturi și produse de îngrijire. Rețineți că pentru a vinde alimente și vitamine pentru animalele domestice, pot fi necesare autorizații suplimentare.

Produsele actuale în nișa produselor pentru animale de companie includ:

  • bunătăți și vitamine;

  • produse antiparassitari;

  • echipament — zgardă, lesă, hamuri;

  • jucării;

  • suport pentru ascuțirea ghearelor;

  • locuri de dormit și transport;

  • îmbrăcăminte;

  • produse de igienă și instrumente de îngrijire;

  • boluri, covorașe și alte produse.

Echipament mic pentru îngrijire și frumusețe

Această categorie nu este foarte mare, așa că puteți acoperi aproape toate produsele din nișă și să le promovați către o audiență largă. Atunci când vă gândiți la activitățile de marketing, orientați-vă nu numai către consumatorii obișnuiți, ci și către antreprenorii care cumpără în principal cu amănuntul, cum ar fi coaforii sau tehnicienii pentru manichiură.

Produsele actuale în nișa aparatelor de mici dimensiuni pentru îngrijire și frumusețe includ: 

  • periuțe de dinți electrice și irigatoare;

  • uscătoare de păr și aparate pentru coafat;

  • aparate de masaj;

  • dispozitive de îngrijire a feței;

  • cântare dde podea;

  • trimmere;

  • epilatoare;

  • aparate pentru manichiură, pedichiură și alte produse.

dispozitive de îngrijire și frumusețe pentru vânzări dropshipping

Cosmetice

Cosmeticele pot fi incluse în categoria produselor de consum de masă, pe care, la fel ca și produsele pentru animale domestice, oamenii le vor cumpăra în orice circumstanță. Majoritatea categoriilor de produse din această nișă sunt, de obicei, cu marje de profit destul de mici. Dar, prin promovare inteligentă, puteți câștiga prin volumul semnificativ al comenzilor. Analizând segmentul cosmeticelor, decideți ce anume veți vinde. Este mai bine să alegeți o direcție îngustă, cum ar fi doar produsele de îngrijire a pielii sau doar cosmeticele decorative. Luați în considerare produsele naturale și organice, care devin acum populare.

Produsele actuale din nișa cosmeticelor includ:

  • creme și seruri pentru față;

  • patch-uri pentru ochi;

  • rimeluri;

  • corectoare, pudre, creme tonale;

  • rujuri și creioane de buze;

  • șampoane și balsamuri pentru păr;

  • protecție termică pentru păr;

  • uleiuri esențiale;

  • scruburi corporale și alte produse.

cosmetice pentru vânzări dropshipping

Concluzie

Produsele trendurilor bine alese sunt fundamentul vânzărilor de succes în modelul de dropshipping. Formați-vă gama de produse în magazinul dvs. online în mod ponderat și luați în considerare criteriile enumerate de noi. Amintiți-vă că tendințele se schimbă, deci este necesar să analizați regulat piața și să puteți adapta rapid gama de produse la nevoile actuale ale cumpărătorilor.

Lansați magazinul online
img
Testare gratuită 7 zile