Magazin online Publicat: 08.01.2022

Magazin online pe Wordpress sau Opencart: care este mai bine?

Woocommerce sau Opencart: Care este mai bine? Comparație | Opencart sau Wordpress

OpenCart și WordPress cu extensia WooCommerce instalată au în comun codul sursă deschis, o licență gratuită și un principiu similar de creare a unui site web folosind module sau plugin-uri. Dar diferențele dintre ele sunt, de asemenea, suficiente. care sunt diferențele dintre cele două CMS populare în detaliu, luați în considerare în articol.

Conținutul articolului
  1. OpenCart sau WooCommerce. Comparație
  2. Costul creării unui magazin online
  3. Concluzie

OpenCart și WordPress cu extensia WooCommerce instalată au în comun codul sursă deschis, o licență gratuită și un principiu similar de creare a unui site web folosind module sau plugin-uri. Dar diferențele dintre ele sunt, de asemenea, suficiente. care sunt diferențele dintre cele două CMS populare în detaliu, luați în considerare în articol.

Dacă sunteți în căutarea unor modalități de a crea un magazin online, probabil că ați auzit de OpenCart și WooCommerce. Acestea sunt destul de asemănătoare între ele și la o evaluare superficială nu este ușor să găsiți diferențe între ele, dar ele există. În acest articol vom compara OpenCart și WooCommerce, avantajele și dezavantajele lor.

OpenCart sau WooCommerce. Comparație

Informații generale

OpenCart este un CMS foarte specializat pentru crearea de magazine online, care funcționează pe un principiu modular. CMS poate fi instalat manual, după descărcarea de pe site, sau direct de pe platformă la găzduire. Utilizatorul va obține un site cu un design de bază și un set standard de funcții — filtre, coș de cumpărături, catalog etc. Pentru a extinde capacitățile magazinului, OpenCart dispune de module plătite și gratuite care se adaugă la site.

WooCommerce este un plugin pentru crearea de magazine online bazat pe CMS WordPress. Utilizatorii creează mai întâi un site web obișnuit pe WordPress și apoi instalează plugin-ul pe acesta. În mod implicit, caracteristicile WooCommerce sunt limitate, dar extensiile rezolvă această problemă. Suplimentele sunt oferite de platforma însăși și de dezvoltatori independenți.

Aspect și design

OpenCart și WooCommerce au aceeași abordare în ceea ce privește personalizarea designului. Fiecare CMS are un set de șabloane gratuite și plătite, pe care utilizatorul le poate instala pe site-ul său. Pentru a face modificări la designul finit, trebuie să editați fișierele șablonului, iar pentru aceasta veți avea nevoie de cunoștințe de programare. Editorul vizual nu este furnizat în niciunul dintre sisteme.

Pentru fiecare motor pot fi găsite mii de șabloane, dar este foarte important să se monitorizeze compatibilitatea cu versiunea de CMS. Dacă nu luați în considerare acest punct, șablonul va fi afișat incorect, iar utilizatorul va pierde bani. Chiar dacă inițial totul este bine, există riscul ca autorul șablonului să nu-l mai susțină și să nu mai fie compatibil cu noile versiuni de CMS.

Capacități tehnice

OpenCart și WooCommerce vă permit să adăugați noi caracteristici la site-ul dvs. prin instalarea de module și pluginuri. În cea mai mare parte trebuie să plătiți pentru ele, dar uneori există și variante gratuite. O selecție mare de extensii vă permite să realizați aproape orice nevoi tehnice.

Pentru OpenCart este foarte important să verificați compatibilitatea modulelor nu numai cu versiunea CMS, ci și între ele. Problema este că modulele sunt dezvoltate de persoane diferite și din această cauză pot intra în conflict. Uneori, dezvoltatorii de site-uri pe OpenCart folosesc în mod special versiunile anterioare ale CMS, deoarece sunt create mai multe module pentru ei și munca lor a fost deja testată. Pentru a instala modulele, proprietarul site-ului va avea nevoie de ajutorul programatorilor. Modelele sunt concepute pentru un set standard de funcții și adăugarea de noi funcții poate rupe designul. În șablon trebuie să faceți modificări înainte de a instala modulele.

Pentru a instala plugin-uri pe un site WooCommerce, se folosesc programe FTP, care nu sunt greu de învățat pe cont propriu. În ceea ce privește compatibilitatea, WooCommerce este la fel ca OpenCart. Numai că aici trebuie să țineți cont în continuare de versiunea PHP. Dacă WordPress își actualizează site-urile la o nouă versiune, iar pluginul este conceput pentru trecut, activitatea sa va fi întreruptă. De asemenea, nu este recomandat să instalați o mulțime de plugin-uri, deoarece va încetini site-ul. WordPress este conceput pentru activitatea site-urilor mici și nu acceptă o încărcare serioasă.

Integrări

În mod implicit, magazinele OpenCart și WooCommerce nu au integrări cu servicii de expediere și plată, dar acestea pot fi adăugate folosind module plătite. Utilizatorii vor trebui să caute singuri modulele suplimentare, să verifice compatibilitatea și să ceară ajutor pentru a le instala. Se poate întâmpla ca la un moment dat, de exemplu, modulul serviciului de plată online să nu mai funcționeze. Clienții nu vor putea plasa comenzi, iar magazinul va suferi pierderi.

Pentru proprietarii de site-uri web, este mai convenabil atunci când un magazin online are toate integrările necesare deodată. Antreprenorii nu trebuie să-și facă griji cu privire la instalarea și funcționarea corectă a acestora, deoarece integrările sunt implementate la nivel central. De exemplu, site-urile Cartum au integrări cu CRM, servicii de plată, servicii de livrare, servicii de distribuție prin e-mail și altele. Clienții trebuie doar să le activeze pe cele de care au nevoie, ceea ce face ca procesul de lansare a magazinului să fie mult mai ușor. Toate integrările sunt dezvoltate și testate de către platformă, ceea ce asigură o funcționare stabilă a acestora.

SEO

Un site curat pe OpenCart fără module instalate nu are oportunități serioase de promovare SEO. Proprietarul unui magazin online poate face doar setări elementare. Extensiile SEO sunt necesare pentru optimizarea de înaltă calitate a site-ului. Un modul gratuit nu va fi suficient - acestea trebuie să fie conectate într-un complex sau să plătească pentru un modul complet care are totul.

Găsirea modulelor și instalarea lor este complicată și costisitoare pentru utilizatori. Noi, cei de la Cartum, am decis să dezvoltăm inițial site-ul ținând cont de recomandările specialiștilor în promovare. Proprietarii de magazine primesc imediat întregul pachet de instrumente SEO de care au nevoie și pot promova site-ul fără modificări.

Site-ul de bază pe WooCommerce are chiar mai puține instrumente pentru promovarea SEO decât analogul pe OpenCart. Dar, după instalarea de pluginuri, capacitățile site-urilor de pe cele două motoare sunt comparabile. Ca și în cazul altor pluginuri, este important să se ia în considerare compatibilitatea acestora la instalarea extensiilor SEO. Avantajul lui WooCommerce este că pluginurile SEO gratuite pentru acest sistem au mai multe funcții decât pluginurile gratuite de pe OpenCart. Există șansa ca proprietarul unui site WooCommerce să nu fie nevoit să cumpere suplimente SEO.

Asistență tehnică și securitate

Un site pe OpenCart nu beneficiază de asistență tehnică centralizată din partea dezvoltatorilor. Dar site-ul oficial oferă închiderea unor sarcini pe bază de plată. De exemplu, utilizatorii pot comanda o copie de rezervă unică a site-ului pentru 50 de dolari sau pot repara o eroare permanentă la un tarif de la 100 de dolari. O opțiune mai prietenoasă cu bugetul este angajarea de programatori externalizați. Aceștia vor monitoriza în mod regulat site-ul, vor ajuta la instalarea modulelor și vor remedia erorile. Suportul tehnic profesionist poate fi util și din motive de securitate. Site-urile OpenCart, ca și WooCommerce, sunt open source, ceea ce le face mai vulnerabile la atacuri.

Într-un magazin WooCommerce, serviciul de asistență tehnică este înlocuit de sistemul de forumuri WordPress. WordPress are o comunitate mare, așa că aproape întotdeauna puteți găsi o soluție la problema dvs. Poate că răspunsul va fi în limba engleză și ar trebui să fiți pregătit pentru asta. Principala problemă cu această abordare este viteza. Un serviciu rapid implică contactarea suportului gratuit prin intermediul chat-ului online sau al mesagerilor, așa cum este implementat pe Cartum. Utilizatorii nu trebuie să plătească în plus pentru ajutor, rezolvarea problemelor tehnice și menținerea în funcțiune a lucrurilor fiind incluse în taxa de abonament.

Adaptarea la piața moldovenească

OpenCart și WordPress sunt proiecte internaționale, deci nu sunt specifice unei piețe. Niciuna dintre platforme nu are o localizare oficială în Republica Moldova. De exemplu, integrările cu serviciul de livrare Nova Poshta și cu sistemul de plată Paynet sunt posibile doar prin instalarea unor add-on-uri personalizate.

Costul creării unui magazin online

Nu este nevoie să plătiți bani pentru a implementa un site web din start pe OpenCart. WordPress oferă, de asemenea, utilizarea gratuită a sistemului, instalarea plugin-ului WooCommerce nu necesită costuri suplimentare. Dar pentru a lansa un magazin online, trebuie să cheltuiți pe găzduire, șablon, add-on-uri, muncă de programator și perfecționări. Nu este posibil să evitați complet aceste costuri, decât să le reduceți ușor.

Pentru a estima costurile, am luat un site pe Cartum cu un abonament de 250 de lei pe lună sau 3000 de lei pe an pentru tariful Standard. Am comparat cât ar costa implementarea acelorași caracteristici pe CMS-ul studiat.

Conform calculelor noastre, un site pe OpenCart cu instalarea modulelor de bază necesare plătite și gratuite la început necesită o investiție de 25 000 de lei. Costul unui magazin online pe WooCommerce este de 14 000 de lei. Trebuie să se înțeleagă că această sumă nu este definitivă și se va modifica în timp. Magazinele online pe OpenCart și WooCommerce necesită îmbunătățiri regulate și achiziționarea de noi module.

Caracteristici Opencart Woocommerce Cartum
Preț Utilizarea platformei este gratuită, dar există taxe suplimentare (instalare de plugin-uri și module, găzduire, nume de domeniu, etc.) Nu există nicio taxă de pornire. Există o taxă de abonament
Setup Necesită personalizare după instalare, în funcție de nevoile afacerii Soluție gata pregătită, nu necesită personalizare suplimentară
Instalare Instalare cu 1 clic (cu implicarea dezvoltatorilor pentru o taxă suplimentară) Instalare cu 1 clic Instalare cu 1 click printr-o solicitare pe site
Șabloane 1500+ șabloane, inclusiv șabloane plătite 11700+ șabloane, inclusiv șabloane plătite 100+ șabloane
SEO Necesitatea de a instala module plătite pentru o promovare SEO cu drepturi depline Necesitatea de a instala plugin-uri (cumpărați cu plată sau selectați cele gratuite) pentru o promovare SEO completă Există toate instrumentele necesare pentru promovarea SEO
Extensii Mai mult de 13000 de extensii Mai mult de 59000 de plugin-uri Toate integrările necesare
Suport
  • Documentație, video, forum, blog
  • Posibilitatea de a trimite o întrebare la emailul de suport Opencart
  • Forumuri Wordpress
  • Documentație, video
  • Documentație, video, blog
  • Asistență tehnică online gratuită
Monitorizarea performanței site-ului Nu Nu 24/7
Specializare in magazine online Da Nu Da
Actualizări Da Da Da
Siguranță Platformă cu sursă deschisă Platformă cu sursă închisă
Dezvoltarea de module și plug-in-uri Companii partenere Opencart, dezvoltatori externi Echipa Woocommerce, dezvoltatori externi Echipa Cartum
Potrivit pentru înființarea unui magazin cu un număr mare de produse Da Nu Da

Concluzie

OpenCart și WooCommerce oferă un mod aproape identic de a crea un magazin online. Mai întâi, utilizatorii creează un site web gol, iar apoi, cu ajutorul modulelor și al pluginurilor, fac din acesta un magazin online multifuncțional. OpenCart este specializat în comerțul electronic, deci are mai multe posibilități de a crea un magazin online de mari dimensiuni decât WooCommerce. Însă ambele servicii au dezavantaje. Printre acestea se numără necesitatea de a achiziționa module, șabloane, de a controla compatibilitatea și perfecționările acestora, ceea ce necesită timp și bani. 

Aceste dezavantaje pot fi evitate dacă folosiți un site gata făcut, cu un design, funcții și integrări deja elaborate. Depuneți o cerere pe site-ul Cartum și beneficiați de 7 zile de testare gratuită a magazinului online pentru a evalua toate funcțiile noastre.

Lansați magazinul online
img
Testare gratuită 7 zile