Sfaturi Publicat: 01.03.2024

Greșelile în designul magazinelor online

Greșelile în designul magazinelor online

În articolul nostru, am vorbit despre erorile comune în designul magazinelor online și le-am ilustrat prin exemple.

Conținutul articolului
  1. Un design care distragă atenția de la conținut
  2. Greșelile în UX design
  3. Conținut de calitate scăzută

Designul unui magazin online este foarte important, deoarece este prima impresie pe care o au utilizatorii. Chiar dacă designul nu garantează vânzări de succes, defectele în dezvoltarea acestuia pot duce la pierderi serioase. În articolul nostru, vom examina greșelile comune întâlnite în designul magazinelor online și le vom ilustra cu exemple reale.

Un design care distragă atenția de la conținut

Zgomot vizual

Efectele vizuale și accentuarea excesivă pot distrage utilizatorul de la scopul principal — vizualizarea și achiziționarea produselor. Un design prea complicat, cu multe elemente, cum ar fi bannere, butoane și ferestre pop-up nelegate între ele, pot împiedica finalizarea comenzii. În plus față de confortul utilizatorului, acest lucru afectează și performanța site-ului, deoarece un design complicat poate crește timpul de încărcare al paginilor. Un utilizator nevoit să aștepte mult timp va părăsi site-ul chiar înainte de a vedea conținutul.

Haosul vizual încetinește interacțiunea utilizatorului cu site-ul și îl distrag de la achiziționarea produselor. Nu încercați să folosiți toate tehnicile de design pe o singură pagină.Utilizarea unei paleti mari de culori.

Utilizarea unei game variate de culori

Principala sarcină a designului unui magazin online este de a atrage atenția asupra informațiilor despre produs. Designul ar trebui să creeze condiții favorabile pentru luarea deciziei de cumpărare, nu să distragă utilizatorii cu detalii inutile. Utilizarea excesivă a nuanțelor puternice în combinație cu un fundal colorat îngreunează percepția conținutului. Nu ar trebui să suprasolicitați designul cu o multitudine de culori, elemente desenate și animație.

Utilizarea fonturilor neobișnuite

Fonturile extravagante și neobișnuite pot atrage atenția, dar nu vor ajuta la reținerea clienților. Dacă fontul nu este standard, acesta poate fi greu de citit pentru vizitatori. Utilizatorii pot întâmpina dificultăți în recunoașterea literelor sau cuvintelor, ceea ce poate afecta capacitatea lor de a înțelege informațiile de pe site.

Contrast insuficient

Utilizarea culorilor cu contrast scăzut între fundal și text poate îngreuna procesul de comandă în magazinul online. Imaginile, butoanele, elementele și textul pot fi neobservabile în cazul unui contrast insuficient, fiind dificil de distins.

Excesul de ferestre pop-up

Ferestrele pop-up adesea distrag atenția de la conținutul principal al site-ului și împiedică utilizatorii să efectueze achiziții. Pop-up-urile excesive pot irita, provoca emoții negative și dorința de a părăsi magazinul online.

În loc să folosiți excesiv ferestrele pop-up, este mai bine să vă concentrați pe crearea unei structuri confortabile pentru magazinul online. Dacă totuși decideți să utilizați ferestre pop-up, faceți-o în mod inteligent și limitați numărul lor. De asemenea, nu uitați că orice pop-up ar trebui să fie implementat astfel încât utilizatorul să-l poată închide fără probleme.

Elemente animate

Elementele animate strălucitoare pot distruge impresia despre magazinul online. Este mai bine să nu supraîncărcați pagina cu imagini GIF, deoarece acestea distrag atenția de la cumpărături. În plus, site-ul ar trebui să fie convenabil pentru utilizatorii care îl accesează de pe orice dispozitiv și cu orice viteză de conexiune. Un număr mare de elemente animate încetinește încărcarea paginii.

Excesul de detalii de design

Suprasaturarea site-ului cu diferite elemente care nu aduc niciun beneficiu nu va fi o greșeală serioasă, dar poate strica impresia generală despre magazinul online. De exemplu, iconițele pot fi ambiguizate pentru utilizatori, în special dacă sunt plasate fără o explicație textului adecvată. Este mai bine să nu abuzați de iconițe și pictograme și să le utilizați doar atunci când sunt cu adevărat necesare.

Pagina este suprasaturată de iconițe redundante, care sunt duplicate.

Inconsistența tematicii afacerii și a elementului vizual

Atunci când vizitatorii accesează site-ul, ei speră să vadă un design care să se potrivească tematicii afacerii dvs. De exemplu, dacă vindeți electronice, este important să aveți un aspect modern și tehnologic al site-ului, care să confirme expertiza dvs. în acest domeniu. Corespondența dintre tematică și design inspiră încredere în clienți și stabilitate în brandul dvs. Noi, la Cartum, acordăm o atenție deosebită creării designurilor pentru diferite nișe și vă invităm să le explorați în galeria noastră de designuri.

Greșelile în UX design

UX design-ul simplifică interacțiunea utilizatorului cu site-ul, făcând utilizarea platformei mai accesibilă și mai plăcută. Magazinele online cu comunicare neclară, multe ferestre pop-up și butoane suplimentare provoacă dorința de a părăsi site-ul.

Navigația site-ului complicată

O navigație proastă este direct legată de designul și structura site-ului, în special de catalogul de produse. Ca rezultat, utilizatorilor le este greu să găsească ceea ce caută. Printre factorii care afectează negativ navigația se numără: meniul complicat, etichetele neclare sau înșelătoare și lipsa unei structuri intuitive.

Lipsa versiunii mobile

Smartphone-urile sunt adesea folosite pentru cumpărături online, așadar este important ca design-ul să funcționeze bine atât pe versiunea desktop, cât și pe cea mobilă. Observați cum sunt afișate și funcționează bannerele, butoanele și fotografiile pe ambele versiuni. Dacă versiunea mobilă este limitată în capacitățile sale sau lipsesc complet, acest lucru reduce semnificativ potențialul magazinului online. Chiar și Google evaluează site-ul, mai întâi de toate, după versiunea sa mobilă.

Design adaptiv de slabă calitate poate fi, de asemenea, considerat o eroare comună. Paginile magazinului online sunt formal adaptate la dimensiunile ecranului smartphone-ului, dar elementele pot fi în locuri greșite, ceea ce face comanda incomodă.

Formular de comandă complicat

Una dintre greșelile populare este formularul de comandă complicat. Cumpărătorii sunt obligați să parcurgă mai multe etape înainte de a finaliza achiziția. În același timp, li se cere informație inutilă, cum ar fi codul poștal, regiunea sau adresa personală. Uneori, magazinele cer chiar și înregistrarea obligatorie. Toate acestea împiedică oamenii să-și facă rapid comanda. Un formular adecvat ar trebui să conțină un număr minim de câmpuri, dar să ofere toate informațiile necesare pentru procesarea comenzii.

Magazinul solicită înregistrarea pentru a finaliza comanda.

Filtrele neclare

Filtrele permit clienților să găsească rapid produsele care corespund cerințelor lor. Prin intermediul filtrelor, utilizatorii pot specifica prețul dorit, mărimea, culoarea, marca etc. Apoi, în catalog, vor vedea doar produsele care îi interesează. Magazinele online care implementează filtre neclare sau nu le includ deloc pierd clienți. Clienții nu doresc să defileze prin pagină după pagină în căutarea produsului dorit și, în final, să nu-l găsească.

În catalog nu există filtre, care sunt indispensabile pentru alegerea echipamentului.

Absența funcției de căutare

Dacă nu ați implementat funcția de căutare în magazinul online, este probabil că pierdeți clienți și comenzi. Fără această funcție, utilizatorilor le este mult mai dificil să găsească un anumit produs, în special dacă aveți o gamă largă de produse.

Elemente de navigație importante ascunse

Elementele de navigație importante, cum ar fi meniul, butonul de coș de cumpărături sau firimiturile de pâine, ajută utilizatorii să găsească ușor produsele. Ascunderea acestor elemente sau plasarea lor în locuri neobișnuite determină vizitatorii să rătăcească pe site. Acest lucru va crește rata de respingere și poate afecta indexarea și optimizarea pentru motoarele de căutare. De exemplu, firimiturile de pâine ascunse pot încetini trecerea robotului de căutare între pagini.

Conținut de calitate scăzută

În comerțul electronic, designul magazinului online nu există separat de conținutul de pe site. Chiar și un design elegant nu va salva afacerea dvs. dacă conținutul lasă de dorit. Conținutul vizual al magazinului online ar trebui să fie de înaltă calitate, atrăgător și creat într-un singur stil.

Logo-uri de apă

Logo-urile de apă pe fotografii pot irita și pot distragă atenția de la produs. Dacă utilizarea logo-urilor de apă este obligatorie, acestea ar trebui să fie minime și să nu acopere elementele importante ale produsului. Logo-urile de apă prea voluminoase pe fotografii pot descuraja cumpărătorii și pot genera neîncredere în magazinul online.

Imagini de calitate scăzută

Atunci când un client ia decizia de a cumpăra, el acordă atenție aspectului produsului. Prin urmare, este important să aveți fotografii de înaltă calitate ale produselor. Imaginile ar trebui să fie clare, cu rezoluție înaltă și să afișeze toate detaliile produsului.

Magazinul online utilizează fotografii de calitate scăzută pentru produse.

Absența fotografiilor

Lipsa fotografiilor în magazinul online este încă o greșeală serioasă. Fotografiile permit clienților să înțeleagă cum arată produsul. Ei pot vedea design-ul, culoarea, detaliile și caracteristicile acestuia. Fără fotografii, clienții rămân în necunoștință și probabil nu vor cumpăra produsul. De asemenea, fotografiile joacă un rol important în optimizarea site-ului pentru motoarele de căutare. Acestea pot fi indexate, ceea ce permite găsirea magazinului online prin căutarea organică în secțiunea de imagini.

Informații limitate despre produs

Descrierea produsului nu mai este doar un text pe care nimeni nu-l citește în afară de robotul de căutare. Majoritatea utilizatorilor citesc descrierea și caută informații valoroase, deci acest aspect nu poate fi ignorat. Formatarea neglijentă, erorile, dimensiunile diferite ale fontului sau absența totală a descrierii pot strica impresia despre magazinul online.

Partial traducerii interfeței

Întâlnim adesea magazine online în care interfața este tradusă doar parțial sau descrierile produselor sunt completate în rusă și română în același timp. Acest lucru deteriorează impresia și ridică multe întrebări.

В concluzie, dacă ați făcut greșelile menționate mai sus, vestea bună este că le puteți corecta. Aceasta va îmbunătăți experiența utilizatorilor dvs. și reputația generală a brandului. Oamenii sunt mai predispuși să încredințeze și să cumpere dintr-un magazin online pe care îl admiră și îl navighează cu plăcere.

Lansați magazinul online
img
Testare gratuită 7 zile